Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

Ingrediënten:

  • 1 pond zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 liter melk
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 tot 200 gr (gewelde) rozijnen
  • beetje boter

Benodigdheden:

  • een 'pofferd trom' (=waterbad-bakvorm)
  • een pan waarin de pofferd trom past

Bereiding:

  • maak van het bakmeel, de kristalsuiker, de vanillesuiker, de bakpoeder en de melk een beslag
  • voeg de eieren één voor één toe
  • roer de gewelde rozijnen door het beslag
  • doe water in de pan en breng het aan de kook
  • vet de pofferttrom goed in met een beetje boter
  • doe het beslag in de pofferd trom
  • laat - wanneer het water in de pan kookt - de pofferd trom in de pan zakken
  • 75 minuten tot 90 minuten laten koken

 Serveer de pofferd warm: snij het in plakken en doe er boter en bruine basterdsuiker en  smolten  botter op.
Maar eenmaal koud smaakt de pofferd ook prima














http://www.sillius.nl/groningana/