Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

Loie Wievenkost
Wat mout der in:
n Kan koumelk, n beetje zolt, drijenhaalf onze boukwaitenmeel, spekvet, stroop.
Hou mout je t doun:
Breng de melk mit t zolt aan de kook.
Streu t meel derin en loat de brij n haalf uur koken, t vuur nait te hoogop en aalmordeur reuren blieven.
Krieg n slaif en schep de brij in borden, moak in t midden (dat stekt naauw) n koeltje en dou doar wat spekvet in, nog wat stroop derbie en kloar is t loie wief.

Nog n aanvullen op dit resept:

"Zulf moak ik t altied mit wotter i.p.v. melk. Ik loat t ook zeker gain half uur opstoan. Meel deur t haite water reuren en op n bord scheppen, t mout zo vast wezen dat je der n 'baargie' van moaken kinnen woar je n koeltje in moaken veur de (smolten) botter en dan gele basterd sukker of stroop derbie."